Green Card США

Ви виграли Green Card! Що робити далі?

Згідно з новими правилами імміграційна програма Green Card не передбачає інформування про виграші. Учасники лотереї самостійно дізнаються про свої результати, відвідавши офіційний сайт Держдепартаменту США.

Якщо Ви стали одним з переможців, це ще не означає, що Ви у будь-якому випадку отримаєте імміграційну візу до США. Необхідно успішно і правильно виконати умови і вимоги Держдепартаменту США та консульства США, ретельно підготуватися до інтерв’ю і успішно пройти співбесіду з консулом США.

Хто повинен бути присутнім на інтерв’ю?

Ви, Ваша дружина(чоловік) та неодружені діти, які брали участь у лотереї та збираються іммігрувати разом з Вами, обов’язково повинні бути на співбесіді. Якщо Ваша дружина (чоловік) та/або діти будуть іммігрувати пізніше та поїдуть окремо від Вас, для них немає потреби брати участь у Вашій співбесіді. Для них буде обрана інша дата інтерв’ю. При необхідності Вам доведеться безпосередньо зв’язатися з Посольством США або Консульством та організувати інтерв’ю.

Що треба взяти з собою на співбесіду?

1. Лист про призначення часу інтерв’ю (Appointment Letter).
2. Анкета DS-260 (DS-260 Confirmation Page) повинна бути заповнена online. Її можна роздрукувати з Consular Electronic Application Center в будь-який час після заповнення анкети DS-260.
3. Паспорт: дійсний паспорт, термін якого повинен перевищувати шість місяців з наміченої дати в’їзду на територію США.
4. Дві кольорові ідентичні фотографії.
5. Результати медичного огляду в запечатаному конверті.
6. Оригінальні та підтверджуючі документи. Вам і кожному члену сім’ї, що є аплікантом, необхідно надати оригінальні документи, або завірені копії та одну фотокопію кожного документа (за винятком паспорта і фотографій). А саме:
Свідоцтво про шлюб або зміну прізвища.
Особа, яка на даний час перебуває у шлюбі, або була одружена раніше, надає оригінал свідоцтва про шлюб стосовно кожного одруження, або, якщо свідоцтво про шлюб відсутнє, треба надати свідоцтво про зміну прізвища. Сертифікат про зміну прізвища у шлюбі можна отримати у відділенні РАЦС, якщо воно було залишене у відділенні РАГСа під час розлучення.

Свідоцтво про розірвання шлюбу. Якщо розірвання шлюбу мало місце в Україні до 27 липня 2010 року, свідоцтво про розлучення є остаточним документом, який треба буде надати під час співбесіди. Рішення Суду про розлучення надається під час співбесіди, якщо розлучення сталося в Україні після 27 липня 2010 року.

Довідка про відсутність судимості. Довідку про відсутність судимості можна отримати в Україні у будь-якій області у відділенні Департаменту інформаційних технологій при міністерстві внутрішніх справ України. Надавати довідку про відсутність судимості потрібно тільки в оригіналі. Вона є дійсною протягом одного року. Всі прізвища, якими людина коли-небудь користувалась, у тому числі дівочі прізвища та прізвища, які були змінені в попередніх шлюбах, повинні міститися у довідці про відсутність судимості.

7. Вартість візи. 160 доларів США (MRV Fee), що були помилково сплачені у банку, аплікантам, що отримують імміграційну візу не повертаються. Якщо вартість імміграційної візи вже була попередньо сплачена в США, у касі Консульства її сплачувати не потрібно.

8. Докази стосунків між аплікантом (нареченим, нареченою, чоловіком, дружиною) та постійним мешканцем США або громадянином Америки.
Під час співбесіди в якості доказів відносин з Вашим чоловіком/дружиною, нареченим, Вас попросять надати листи, роздруківки електронного листування, фотографії, телефонні рахунки, роздруківки журналів Skype та інше. У будівлю Посольства США забороняється проносити електронні носії (компакт-диски, флеш-накопичувачі, мобільні телефони, фотоапарати і т.д.).

Обов’язкові вимоги до отримувачів Диверсифікаційних віз (переможців лотереї Green Card):
1. Внутрішній український паспорт.
2. Докази освіти у відповідності з вимогами участі в програмі.
3. Докази проживання за вказаною адресою в Україні.
4. Докази того, що Ви не будете претендувати на державне фінансове забезпечення в США. Це можуть бути поєднання доказів Ваших особистих заощаджень, форма І 134 (Affidavit of Support) від Ваших родичів або знайомих, що проживають у США, пропозиція працевлаштування від роботодавця у США.

Список документів необхідних для надання на інтерв’ю не є остаточним і може бути змінений.

Всі документи повинні бути перекладені на англійську мову з нотаріальним посвідченням та надані під час інтерв’ю.

Наші фахівці із задоволенням допоможуть усім переможцям лотереї Green Card у нотаріальному перекладі на англійську мову всіх документів необхідних для успішного проходження інтерв’ю.

Залишити заявку